dimecres, 30 de desembre del 2009
lliga de debat
Realment aquests alumnes ja han fet un munt de debats i no es res nou per a ells, ho van fer molt bé, però semblava una mica sobreactuat.
Cadascú respecta els torns de paraula estrictament i la preparació de tots és molt bona. El tema del qual parlaven era: Es poden mantenir les condicions actuals d’accés a l’habitatge?
Cada grup va exposar molt bé la seva postura, també van adjuntar dades i notícies actuals.
competència comunicativa
Hi han 4 components de la competència comunicativa:
- Competència lingüística i gramatical: Fa referència al domini del codi lingüístic
- Competència sociolingüística: Fa referència a les regles socioculturals d'ús. Segons en quin àmbit es parlarà d'una manera o d'una altra. El discurs serà diferent si el propòsit és informar, persuadir, emocionar...
- Competència discursiva: Fa referència a la ombinació de formes gramaticas i significats per conseguir un text coherent i cohesionat en qualsevol gènere.
- Competència estratègica: Fa referència a les estratègies de comunicació verbal i no verbal que es poden utilitzar. (mirada, intensitat de la veu, sentit de l'humor...)
S'ha de saber què dir, com dir-ho i quan.
llenguatge/llengua

google reader

llibre: usos educatius des blogs

Viquipèdia

dimarts, 29 de desembre del 2009
Com parlar bé en públic

Debat

Xtec

cmaptools

Estructura del discurs

Google Docs

El google docs va ser una de les primeres eines que ens van ensenyar a gestió i TIC. És molt útil i fàcil d'utilitzar, no te les mateixes prestacions que per exemple el word però és molt pràctica.
Amb el google docs pots emmagatzemar molts documents sense la necessitat d'haver de portar un llapis usb.
Les seves funcions principals entre d'altres són:
- Crear i compartir un document de text
- Crear una presentació, compartir-la i emprar-la com una eina de comunicació
- Crear un full de càlcul i un formulari
Des que vaig conèixer aquesta eina la utilitzo sempre per fer treballs o per tenir els meus apunts guardats.
recitació poesia

Em va costar molt dir-ho en veu alta davant de tanta gent, estava molt nerviosa. Però finalment ho vaig dir. Totes les exposicions em serveixen per millorar la por a parlar en públic, i crec que estic millorant, almenys ho intento.
Ordinadors a les escoles
Aquest treball el vam plantejar a gestió de l'informació i TIC i tracta sobre un tema molt recent en el món de l'ensenyança.La implantació del ordinadors portàtils, les pissarres i els llibres digitals a les aules.
La presentació de diapositives la vam fer al google docs, també vam realtzar una enquesta, els resultats són a la presentació.
Google Earth
Aquesta és la presentació que vam fer a gestió del google earth. És un programa molt interessant i curiòs i te moltes aplicacons.
la escuela mata la creatividad
Aquest video et fa reflexionar molt, a mi em va fer pensar i m'ha fet canviar la concepció que jo tenia de les escoles. Ara no és dolenta sinò que es diferent.
La dansa o el dibuix són tan importants com les matemàtiques.
Eduwiki

A classe de gestió hem utilitzat l'eduwiki, fent una intervenció per grup. L'activitat consistia en escollir un dels dos servidors més solicitats per la seva informació (viquipèdia i eduwiki). El nostre grup va escollir l'eduwiki.
L'Eduwiki és un projecte que té com a objectiu crear coneixement compartit entre alumnat de Primària i Secundària de les diferents escoles i instituts de Catalunya, biblioteques, casals....
Abans de crear una definició s'havia d'omplir un model d'entrada:
Nom de la paraula a definir: Cavall

Definició de la paraula: És un mamífer de quatre potes amb el pèl llarg a la cua i a la part del darrera del coll i les orelles petites. Tenen tres maneres de caminar: el pas, el trot i el galop.
Ampliació de la paraula definida:
CLASSIFICACIÓ: mamífer herbívor.
ETAPES i FASES: el seu gran desenvolupament és adquirit a l’edat dels quatre anys i l’esperança de vida varia entre els vint-i-cinc i els trenta anys.
DIFERÈNCIES: es distingeix dels animals com la zebra i l’ase perquè tenen el pel més llarg, el coll més corbat i el cap i les orelles més petites.A continuació us proposem diferents models a seguir per escriure la vostra entrada.Les files que no us interessin, les podeu eliminar.Si la paraula a definir és un ANIMAL pots seguir el següent esquema. Escriu els títols i desenvolupa'ls.
Grup al qual pertany: mamífer herbívor.-
Característiques físiques: es domestica fàcilment i és dels més útils per a l’home a l’hora de la seva aplicació en el treball agrícola, transport de càrrega i incorporació en l’esport.
Parts del cos: té quatre potes, una cua molt llarga, dos orelles, i unes dents molt grans. A les potes al final de tot hi porta ferradures.
Alimentació: herba i palla, sal, llet de la mare quan són petits.
Reproducció: neixen de la panxa de la mare.
Habitat: muntanyes, camp i a l’estable.
Relació amb l’entorn: els cavalls sempre han estat lligats a la vida dels humans.
Aquest és un exemple de treball col·laboratiu.
dimecres, 16 de desembre del 2009
Territori
Aquesta és la presentació que he fet amb la meva companya Eli. Vam triar Malgrat de Mar i ens vam centrar en el seu parc Francesc Macià.
dijous, 10 de desembre del 2009
Programes educatius
- La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor. L'ordinador tutoritza el procés d'aprenentatge realitzat per l'estudiant. Vam utilitzar un programa que es deia JCLIC, on es podien fer activitats diverses creades per docents, i també es podien crear activitats.els exercicis són representats en un trencaclosques, en relacionar parelles, una sopa de lletres, etc.
- La metàfora de la constucció: l'ordinador com a alumne. Aquesta metàfora a infantil no és molt pràctica, ja que requereix que el nen inventi, descobreixi...El programa és LOGO on el nen ha de resoldre problemes mitjançant estratègies.
- La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador. Permet un aprenentatge per descoberta. El programa es diu CRAYON PHYSICS on S'han de dibuixar objectes per tal de que una pilota pugui arribar al seu destí. (S'han de fer caure objectes, dibuixar ratlles...)
- La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina. L'ordinador actua com un amplificador de l'experiència d'escriure, dibuixar, classificar. Permet fer aquestes tasques de forma estimulant i eficaç. Hem treballat amb ART RAGE, un programa semblant a un Paint evolucionat, que en ofereix textures molt reals de qualsevol eina com el pinzell
La tecnologia també pot ensenyar els nens d'una manera nova i diferent. Poden experimentar, descobrir, gaudir...
Documental escoles japoneses
La felicitat era el mes important per a ell i volia que els seus alumnes fossin feliços.
Em va agradar molt perque es una altra forma d'ensenyar i molt diferent. L'aprenentatge es basa en formar bones persones primer no tant en ser un excel·lent estudiant.
divendres, 27 de novembre del 2009
Visita a l'auditori!

- Primer vam anar al museu de la música on hi havien exposats diferents instruments d'èpoques i cultures diverses. Els instruments estaven classificats per famílies. La guia ens va anar explicant una mica la història del museu, fa poc havia estat reformat. També ens va explicar les activitats que hi havien per a infantil. Una de les activitats que ens va ensenyar era amb uns cartonets on hi havia un instrument i els vam anar buscant i comentant. Em va agradar la visita, no coneixia la quantitat d'instruments que hi havia al món.

- Després vam anar a veure un concert: Corda i descorda, que estava fet per a nens i nenes de 2 anys. Va durar uns 50 minuts. Els personatges tocaven diferents instruments i descobrien les diferents sonoritats que tenen. Van cantar diferents cançons tradicionals i també hi havien moments on parlaven, encara que les veus eren secundàries. Va ser molt divertit!!
- Finalment vam assistir a la conferència on ens van explicar la oferta educativa que hi havia. La oferta és molt diversa, fan activitats per infantil, primària, secundària i próximament a cicle mitjà.
Hi ha formació per els mestres i material didàctic per treballar a l'aula després d'anar a l'auditori.
Les visites poden ser en família o amb l'escola.
La visita en general va estar molt bé.
dimecres, 25 de novembre del 2009
Biblioteca i recital poesia

Després vam anar al centre d'arts Santa Monica a veure l'exposició de l'Eugènia Balcells: Freqüències.
L'exposició va ser molt interessant. Els jocs de llum, els espais foscos amb les imatges van ser molt relaxants junt amb la música de fons.

dimarts, 17 de novembre del 2009
Llar d'infants

La professora m'ha presentat a tots els nens, al principi estaven tots avergonyits perquè jo hi era però després a l'hora del pati hem jugat una mica tots.
He hagut de fer com un diari explicant el que han fet els nens al llarg de tot el dia. M'ha agradat molt l'experiència aquesta d'estar amb els nens i he estat molt còmode a la llar.
Jardí de les cordes
Primer a les 8.30 vam tenir una conferència amb l'Eulàlia Bosch, és una dona molt interessant i intel·ligent, transmet tot el que sap, que es molt, et fa reflexionar, pensar sobre questions que mai m'he les havia plantejat. És professora de filosofia.
Va estar bé la conferència
Després l'activitat d'educació física va ser anar a Naturpark és un parc molt curiòs; tot està penjat dels arbres. Són circuits de diferents dificultats; hi han exercicis d'equilibri, tirolines, salts...
Abans de fer qualsevol circuit et posen uns arnesos i expliquen com funcionen, després hi ha un circuit de pràctiques molt senzill per practicar una mica abans d'anar als de major dificultat.
La veritat és que es molt bonic però a mi personalment les altures no m'agraden i no ho he pogut disfrutar gaire.
dimecres, 11 de novembre del 2009
Exposicions
El meu grup i jo hem exposat també i ha sortit bé encara que estàvem nervioses.
Ja ens hem tret un treball.
Lectura en veu alta
Globalment va sortir bé, però cadascuna ha de millorar uns aspectes en concret; jo he de parlar més alt i practicar amb les vocals neutres que no les acabo de dir bé. Però amb pràctica m'acabarà sortint bé.
Fang
A l'hora de seminari ens van explicar totes les activitats que fariem la setmana vinent amb els seus treballs corresponents. També vam estar parlant del llire de l'Eulàlia Bosch Educació i vida quotidiana; que són històries breus molt interessants.
dilluns, 2 de novembre del 2009
Audacity i Movie Maker
Em va agradar aquest programa, no sabia com s'utilitzava abans. Per treballs o alguna exposició pot ser molt útil.
dimarts, 27 d’octubre del 2009
Exposició fotogràfica
Billy Elliot
La pel·lícula m'ha agradat molt i penso que això que li va passar a Billy Elliot també passa avui en dia a causa dels nostres prejudicis. Aquesta peli et fa reflexionar molt.
Ha sigut interessant.
Qui ets tu?
Gimp2 i Audacity

- El Gimp2 que serveix pero modificar fotos, crear collages..es semblant al photoshop però el Gimp és més senzill. Vam fer proves amb fotografies: vam fer un collage amb tres fotos, ens van ensenyar a reduir les fotos per a que no tinguessin tant de pes, també vam aprendre a retallar les fotos. Em va agradar aquest programa perque per a fer power point fa falta que les fotos estiguin reduïdes i aquest programa és molt útil.

dilluns, 12 d’octubre del 2009
Lectura
5 idees principals:
- L'acte d'escoltar requereix silenci interior i exterior
- El silenci no és l'absència de paraules, sinò una creació interior
- Les interferències més greus són les que posa el receptor
- Per a poder escoltar a l'altre i retre-li, cal fer silenci i practicar la contenció mental
- L'acte de l'escolta exigeix un esforç mental
Síntesi:
El text fa referència que l'acte d'escoltar requereix silenci interior i exterior. Per poder escoltar a l'altre cal la contenció mental, ja que les interferències més greus són les que provoca el receptor. Per tant, el silenci no és l'absència de paraules sinò una creació interior.