dimarts, 29 de desembre del 2009

Eduwiki




A classe de gestió hem utilitzat l'eduwiki, fent una intervenció per grup. L'activitat consistia en escollir un dels dos servidors més solicitats per la seva informació (viquipèdia i eduwiki). El nostre grup va escollir l'eduwiki.




L'Eduwiki és un projecte que té com a objectiu crear coneixement compartit entre alumnat de Primària i Secundària de les diferents escoles i instituts de Catalunya, biblioteques, casals....














Abans de crear una definició s'havia d'omplir un model d'entrada:

Nom de la paraula a definir: Cavall







Definició de la paraula: És un mamífer de quatre potes amb el pèl llarg a la cua i a la part del darrera del coll i les orelles petites. Tenen tres maneres de caminar: el pas, el trot i el galop.
Ampliació de la paraula definida:
CLASSIFICACIÓ: mamífer herbívor.
ETAPES i FASES: el seu gran desenvolupament és adquirit a l’edat dels quatre anys i l’esperança de vida varia entre els vint-i-cinc i els trenta anys.
DIFERÈNCIES: es distingeix dels animals com la zebra i l’ase perquè tenen el pel més llarg, el coll més corbat i el cap i les orelles més petites.A continuació us proposem diferents models a seguir per escriure la vostra entrada.Les files que no us interessin, les podeu eliminar.Si la paraula a definir és un ANIMAL pots seguir el següent esquema. Escriu els títols i desenvolupa'ls.
Grup al qual pertany: mamífer herbívor.-
Característiques físiques: es domestica fàcilment i és dels més útils per a l’home a l’hora de la seva aplicació en el treball agrícola, transport de càrrega i incorporació en l’esport.
Parts del cos: té quatre potes, una cua molt llarga, dos orelles, i unes dents molt grans. A les potes al final de tot hi porta ferradures.
Alimentació: herba i palla, sal, llet de la mare quan són petits.
Reproducció: neixen de la panxa de la mare.
Habitat: muntanyes, camp i a l’estable.
Relació amb l’entorn: els cavalls sempre han estat lligats a la vida dels humans.

Aquest és un exemple de treball col·laboratiu.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada